Postřikovač je pomocníkem v každé domácnosti

postřikovač
Bydlení

Postřikovače již dávno nepatří pouze do výbavy zahrádkáře. Neobejde se bez nich ani domácí kutil nebo hospodyňka, protože je také neocenitelným pomocníkem v domácnosti. Úklid nebo rosení květin si již bez ručního postřikovače neumíme představit. Tento šikovný přístroj oceníte i v domácí dílně a při spoustě dalších činností – možnosti jeho využití jsou nekonečné. Hodit se vám bude zvláště nyní, v jarním období, kdy vám dokáže ušetřit námahu při řadě úkonů jak v interiéru, tak venku. Stačí si jen vybrat ten správný typ postřikovače přesně pro vás.

Velikost zvolte podle účelu

Nevíte, jaký postřikovač si zvolit? Ruční, zádový, tlakový – nabídka je skutečně široká. Vyjděte z toho, k čemu a kde budete postřikovač využívat. V zahradě je to jednoduché – do malé zahrádky stačí ruční postřikovač nebo tlakový zahradní postřikovač s menším obsahem, velké zahrady a sady lehce ošetříte se zádovým postřikovačem s větší kapacitou. V dílně nebo domácnosti většinou postačí ruční postřikovač, ovšem pořídit si můžete nádobky s různým objemem. Vzhledem k nízké ceně se vyplatí pořízení více postřikovačů pro různé látky i velikosti. Odlišovat se pak mohou i barvou nebo tvarem.

Pro domácí použití stačí menší postřikovače

Těžko byste v domácnosti hledali tak praktický výrobek se širokým spektrem použití, jaké má postřikovač. Můžete ho mít vždy po ruce a připravený k dílu. Stejně jako zahradní postřikovač vám i ten ruční poslouží například k ošetření rostlin v bytě i v zimní zahradě nebo v lodžii. Rosení, mytí rostlin i listové hnojení nikdy nebylo ta jednoduché, jako s tímto šikovným přístrojem. Můžete si nastavit sílu i rozptyl trysek až na jemné mlžení, což ocení především listy rostlin, ale i hlína, která se tak dokonale zvlhčí. Jemné rosení je prospěšné i pro některé domácí mazlíčky, například terarijní zvířata. Lehčí je i žehlení navlhčeného prádla nebo vlhké utírání prachu, který se nerozptyluje po okolí.

I doma se hodí tlakový postřikovač

Pokud postřikovač využíváte opravdu často a na větší plochy, pro velké množství rostlin nebo třeba v zahradním skleníku, určitě uvítáte snadné ovládání bez námahy při neustálém mačkání. Zvláště u kapacity vyšší než 1 litr může být práce s mechanickým postřikovačem obtížnější. Tlakový postřikovač je vhodný také do dílny, protože má dokonalé těsnění odolné i olejovým látkám. Doma ho můžete použít třeba i na mytí oken – stříkat, stírat a zase postřikovat, dokud nejsou okna čistá. Také postřiky proti různým domácím škůdcům mnohem lépe dostanete na předem určená místa lehkým postřikem, který si navíc můžete připravit sami doma.

Tip: Podívejte se také na recenzi na zahradní postřikovače.

zahradni postrikovac

V dílně nebo při velkém úklidu pomůže pěnový postřikovač

Pokud jste si oblíbili zahradní postřikovače i jejich menší provedení určené domácnostem, jistě vás zaujme také pěnový postřikovač. S jeho pomocí lehce nanesete pěnové přípravky, takže ho využijete při důkladném mytí strojů i předmětů a také při velkém úklidu. Hustotu pěny lze regulovat pomocí trysek. Odstraníte tak bez námahy nečistotu z velkých ploch, strojních zařízení, aut, ale třeba i z velkých oken, dlážděných a kachlovaných prostor nebo zahradního nábytku. Tento způsob čištění není jen snadný, ale i šetrný, takže nehrozí, že byste čištěný povrch poškodili.

Postřikovače s větším objemem ocení hlavně zahrádkáři

V zahradě se uplatní všechny druhy postřikovačů, ale k nejužívanějším patří ty o objemu kolem 5 litrů. Provedení jsou různá – přístroj s popruhem na nošení na rameni nebo zádový postřikovač. Většinou jsou vybaveny také teleskopickou tyčí, takže se s nimi dostanete i do hůře přístupných míst, popřípadě různými druhy trysek. Je zcela bezpečný, protože je vybaven zvláštním ventilem proti přetlakování. Pro běžné zahradní práce je dostačující, jen u velkých zahrad je nutná nádržka většího objemu. Nutnost vlastnit postřikovač si každý zahradník uvědomí na jaře, kdy je nutno provádět první postřiky. Proto neváhejte, a pořiďte si tohoto neocenitelného pomocníka. V budoucnu zjistíte, že už byste bez něj nemohli být.

Přečtěte si také další články, kde můžete využít zahradní postřikovač:

 

 

 

Zahrada
Jak si vybrat celoroční zahradní nábytek?

Zahradní nábytek je nezbytným doplňkem každého domu s terasou nebo zahradou. Pokud chcete, aby vám nábytek vydržel po mnoho let, je důležité vybrat si ten správný materiál. Jenže jak se v něm orientovat, abyste nešlápli vedle? V tomto článku se podíváme na různé materiály, ze kterých se zahradní nábytek vyrábí, …

Zahrada
Hračky pro děti na zahradu – kreativita a radost z pohybu venku

Hračky pro děti na zahradu jsou nejen zábavným způsobem, jak je zabavit venku, ale také podporují jejich pohyb, kreativitu a sociální interakce. Vybrat správné hračky může být výzvou, proto vám přinášíme inspiraci a rady pro výběr těch nejlepších zahradních herček a her. Jaké hračky na zahradu jsou vhodné pro mladší …

tepelné čerpadlo
Bydlení
Jaká je návratnost tepelného čerpadla?

Kompenzace investice do tepelného čerpadla trvá v průměru 5 až 15 let. To je velmi dobrý výsledek ve srovnání s konvenčními způsoby vytápění. Jak minimalizovat návratnost investice do tepelného čerpadla? Záleží např. na typu zařízení, které používáme. Návratnost investice do tepelného čerpadla – na typu záleží Existují různé typy tepelných …